Zabavni načini kako da sagorite još više kalorija hodanjem

Zabavni načini kako da sagorite još više kalorija hodanjem

11/03/2018 0 By admin

Ako volite hodati, po prirodi ili bilo gdje drugdje, onda sigurno već znate koliko je ono dobro za vaše zdravlje i liniju

 

Foto: 123RF

IDEALAN je dan za šetnju prirodom, zar ne?

A ako volite hodati, po prirodi ili bilo gdje drugdje, onda sigurno već znate koliko je ono dobro za vaše zdravlje i liniju.

Neka su istraživanja potvrdila i kako hodanjem produžujemo život, a ako vam je u planu skinuti koji kilogram do ljeta, ovo je odlična aktivnost za to koja će vam pomoći i da razbistrite glavu te smanjite razinu nakupljenog stresa.

No znate li kako sagorjeti dodatne kalorije hodanjem? Danas vam otkrivamo nekoliko jednostavnih i zabavnih trikova.

Kao prvo, nemojte hodati samo po ravnom terenu nego krenite i malo u brdo ili na stepenice te tako spalite čak 50 posto više kalorija. Također, nemojte se nigdje pridržavati kako ne biste smanjili učinke hodanja.

Također, pazite i na to da ne hodate uvijek istom brzinom. Ubrzajte neko vrijeme pa ponovno usporite i neka ti intervali budu različitog trajanja. Tako ćete smanjiti dosadu, a vaš će metabolizam raditi brže i dugo vremena nakon što prestanete s hodanjem.

Kada hodate, nemojte zaboraviti uključiti i ruke te slobodno zamahujte njima, ali neka taj pokret bude kratak kako biste ih mogli dovoljno brzo micati za sagorijevanje dodatnih kalorija.Imate doma utege na čičak? Svežite ih oko nogu te si otežajte hodanje!

I na kraju, jeste li razmišljali o korištenju štapova za hodanje? Nordijsko hodanje nije samo hit među Skandinavcima pa vas nitko neće čudno gledati kada krenete izmjenjivati dinamične pokrete s njima kojima ćete potrošiti još više kalorija.

Izvor: index.hr