Vodič na eks: Gdje piti, jesti i odsjesti u Novom Sadu?

Vodič na eks: Gdje piti, jesti i odsjesti u Novom Sadu?

30/12/2017 0 By admin

Odlučite li se za putovanje u Novi Sad, nećete požaliti. Grad na Dunavu bogat je tradicijom, kulturom, raznim manifestacijama, opuštenim ljudima i multikulturalnim ozračjem…

Novi Sad - 1

Zbog dobre pozicije Novi Sad je odlično povezan s okolnim mjestima i gradovima.Što vidjeti?

Svakako preporučujemo posjet Petrovaradinu, tj. Petrovaradinskoj tvrđavi. Riječ je o nekadašnjem utvrđenom gradu uz Dunav i o danas užem gradskom području Novog Sada. U Petrovaradinskoj tvrđavi smješten je i Muzej grada Novog Sada, jedan od najpoznatijih muzeja u Vojvodini. Sastoji se od nekoliko odjela, a posvećen je prikupljanju, zaštiti, predstavljanju i interpretaciji višeslojne i multinacionalne kulturne baštine Novog Sada i okolnih područja.

Blagdanski ugođaj (Foto: Thinkstock/Guliver)

Jedan od atraktivnijih dijelova su podzemni vojni tuneli koji su nekada služili za obranu i dugački su 16 kilometara. Također, s tvrđave možete doživjeti prekrasan pogled na grad. Jedna zanimljivost: u Petrovaradinskoj tvrđavi rođen je ban Josip Jelačić.Također, preporučujemo vam da prošećete Dunavskom ulicom i Dunavskim parkom. Dunavska ulica jedna je od najstarijih u gradu i upravo zato zanimljiva za šetnju. Puna dućančića, kafića i restorana odvest će vas do prekrasnog Dunavskog parka. Dunavski park spomenik je prirode i zaštićeno prirodno dobro. U njemu se nalaze mnoge rijetke i vrijedne vrste biljaka, a središtu parka nalazi se prekrasno jezero s labudovima.

Špajz Salaša 137 (Foto: Facebook: @salasarskispajz137)

Što i gdje jesti?

Preporučujemo vam restoran Špajz Salaša 137 na Trgu Republike. Šarmantan interijer odjeven je u rustikalno ruho i u njemu se osjeća topla prijateljska atmosfera i miris fine kuhinje. Svaka je stolica drugačije boje, s prozora vise kobasice, luk i lonci, a na zidu tanjuri… Osim zanimljivog interijera, valja spomenuti da je kuhinja domaća, a u blizini se nalazi dućan gdje možete kupiti domaće proizvode: ajvar, rakiju, pekmeze, razne poslastice, kavu itd. Vikendom možete za 30-ak kuna odabrati samoposlužni doručak i za veoma pristupačnu cijenu fino se najesti.

Pogled na grad (Foto: Thinkstock/Guliver)

Gdje odsjesti?

Kao i sve ostalo, smještaj u Novom Sadu može se naći po zaista pristupačnim cijenama s obzirom na kvalitetu usluge. Jedan od takvih jest stan u centru Novog Sada s prekrasnim balkonom koji obasjavaju ulična svjetla novosadskog trga možete za 4 osobe iznajmiti po cijeni od 45 eura po noćenju. Stan je potpuno opremljen modernim namještajem i tehnologijom na izvrsnoj lokaciji.

Izvor: punkufer.hr