Riješite se viška vode iz tijela uz pomoć čaja od ove začinske biljke

Riješite se viška vode iz tijela uz pomoć čaja od ove začinske biljke

04/03/2018 0 By admin

Brza i hrana s previše soli i šećera djeluju tako da se voda počinje zadržavati u tijelu zbog čega se počinjete osjećati “napuhano”

Foto: 123RF

OSJEĆATE nadutost u trbuhu?

Ovo je neugodni problem koji tijekom gotovo svakoga dana muči većinu ljudi. Znate li kako on nastaje?

Brza i hrana s previše soli i šećera djeluju tako da se voda počinje zadržavati u tijelu, zbog čega se počinjete osjećati “napuhano”.

Drugim riječima, pretjerani unos masti, soli i šećera pridonosi zadržavanju vode u organizmu, a u ekstremnijim slučajevima, to vašem tijelu čine i bolesti pluća i bubrega te artritis.

No kada je u pitanju samo loš izbor hrane, postoji jedna začinska biljka koja vam može pomoći, a vrlo je vjerojatno da ju već imate kod kuće jer radi se o peršinu.

Kada je u pitanju nadutost, peršin se smatra čarobnom začinskom biljkom, a od njega možete napraviti jednostavni napitak koji će vas tjerati na mokrenje te izbacivanje, među ostalim, i štetnih tvari iz tijela.

U litru vode koja vrije stavite 5 žlica svježeg, nasjeckanog peršina te ostavite tako 20-ak minuta, a zatim procijedite. Čaj možete piti topli ili hladni, no nemojte pretjerivati s količinama.

Izvor: index.hr