Putnici preporučuju 6 najljepših prirodnih ljepota na svijetu za posjet u proljeće, a nisu zaboravili ni Hrvatsku!

Putnici preporučuju 6 najljepših prirodnih ljepota na svijetu za posjet u proljeće, a nisu zaboravili ni Hrvatsku!

25/04/2018 0 By admin

Poznat po zapanjujućoj ljepoti prirode, Nacionalni park Plitvička jezera šumski je rezervat u Hrvatskoj s prekrasnim povezanim jezerima, špiljama i vodopadima…

Booking.com - 2

Temperature zraka sve su više, cvijeće cvjeta i priroda se ponovo budi. Proljeće je odlično godišnje doba za istraživanje i uživanje u predivnim krajolicima.Booking.com, globalni lider u povezivanju putnika s najvećim izborom nevjerojatnih smještajnih objekata, pretražio je svoju bazu podataka s više od 130.000 destinacija širom svijeta prema cjenovnoj pristupačnosti kako bi pomogao putnicima koji imaju različite budžete u pronalasku destinacija koje donose najveću vrijednost, a omogućavaju ponovno otkrivanje proljetnog krajolika*. Zavežite svoje cipele za šetnju i budite spremni udahnuti svježi zrak.

Bryce Canyon National Park, Utah, S.A.D.

Bryce Canyon smješten je u južnom dijelu države Utah i jedno je od najupečatljivijih mjesta na zemlji za pješačenje s nadrealnim kamenim formacijama i veličanstvenim prirodnim amfiteatrima. Ta je destinacija čak 40 % jeftinija tijekom travnja u usporedbi s cijenom u srcu sezone, a osim cijene primamljivo je i to što kanjon možete imati samo za sebe u ovo vrijeme godine. Proljetno vrijeme u nacionalnom parku Bryce Canyon poprilično je promjenjivo, ali ipak, kanjon je prekrasan čak i kada pada snijeg.

Bryce Canyon National Park, Utah, S.A.D. (Foto: Booking.com)

Fenchihu, Tajvan

Maleno selo Fenchihu okruženo šumovitim planinama putnici Booking.com-a preporučuju za duge i inspirativne šetnje. Tijekom svibnja lokacija je cjenovno pristupačnija za 19 % u usporedbi s cijenom u srcu sezone, a uz temperature od oko 20 stupnjeva Celzijusa, u ovom divnom utočištu u prirodi možete uživati u svježem proljetnom zraku.

Fenchihu, Tajvan (Foto: Booking.com)

Zhangjiajie, Kina

Putnici Booking.com-a preporučuju grad Zhangjiajie za sve koji vole duge šetnje u prirodi. Iz ovog grada možete krenuti u istraživanje slikovitog nacionalnog šumskog parka u kojem iz magle izviruju vrhovi planina i brežuljaka i zadivljujući Tianzi Mountain Nature Reserve. Tijekom svibnja lokaciju možete posjetiti za čak 17 % pristupačniju cijenu od one u srcu sezone i unatoč tome što je u Kini tada kišna sezona, to je razdoblje jedno od najboljih za posjet jer cvijeće počinje cvjetati,a temperature su oko ugodnih 20 Celzijevih stupnjeva.

Crozon, Francuska

Smješten u Bretanji, na sjeverozapadnom dijelu Francuske nalazi se prekrasni gradCrozon koji nudi pogled na obalu koja oduzima dah i obilje biljnog i životinjskog svijetaPoluotok Crozon preporučuju putnici Booking.com-a za šetnje uz obaluzbog raznolikih ruta za pješačenje na kojima se možete diviti veličanstvenim prizorima spoja mora i kopna. Ako to nije dovoljno da vas privuče u Crozon ovo proljeće, možda vas privuče činjenica da je ova destinacija cjenovno pristupačnija 50 % za vrijeme svibnja.

Crozon, Francuska (Foto: Booking.com)

Plitvice, Hrvatska

Poznat po zapanjujućoj ljepoti prirode, Nacionalni park Plitvička jezera šumski je rezervat u Hrvatskoj s prekrasnim povezanim jezerima, špiljama i vodopadima. UNESCO je Plitvička jezera proglasio svjetskom prirodnom baštinom i moguće ih je posjetiti tijekom cijele godine, ali u svibnju je cijena posjeta čak 34 % jeftinija u usporedbi s cijenom u srcu sezone. Prednosti su posjeta jezerima u svibnju ugodno vrijeme i manja gužva.

Plitvice, Hrvatska (Foto: Booking.com)

Oakhurst, California, S.A.D.

Nedaleko od ulaza u poznati Yosemite, jedan od najpopularnijih nacionalnih parkova u Americi, nalazi se Oakhurst koji je odlična startna pozicija za pustolovinu u prirodi. Tijekom travnja je čak 49 % povoljnije posjetiti tu destinaciju, koja je predivna u proljeće uz grandiozne slapove.

Oakhurst, California, S.A.D. (Foto: Booking.com)

Izvor: punkufer.hr