Najbolje fit strategije za svaki horoskopski znak

Najbolje fit strategije za svaki horoskopski znak

20/10/2017 0 By admin

Zato što nije sve za svakoga.

Foto: Instagram

TKO zna, možda je razlog što na sebi još uvijek ne vidite željene učinke dijete i vježbanja, baš taj što ste odabrali krivu strategiju.

Znamo da je svako tijelo različito i da jedna strategija oblikovanja tijela nekome može odgovarati savršeno, a nekome nikada neće dati rezultate. To je individualna i osobna stvar, ali bi mogla biti usko povezana s našim karakterom koji, ako želimo ipak nekako pobrojati i vidjeti razliku, to možemo učiniti kroz karakteristike svakog horoskopskog znaka.

Možda će vam vaš znak otkriti koja bi strategija za vas bila najbolja ili će vam otkriti što bi vam najbolje odgovaralo.

Ovan

Ovaj znak traži nešto što će ga izazvati, dok on čeka spreman na sve. Za Ovnove je idealno sve što uključuje natjecateljski duh pa pokušajte s biciklizmom, odite na utrke, trenirajte za polumaratone ili se fokusirajte barem na dobar CrossFit, u kojem ćete se, osim sa samim sobom, natjecati i s drugima.

Želite li mršavjeti, isprobajte DASH ili MIND dijetu te uvijek imajte u glavi da, kad poželite odustati, nemojte stati, već nađite nešto novo čime ćete se izazvati.

Bik

Gubitak tjelesne težine je maraton, a ne sprint, a lagani, neprekidan korak najbolja je vrsta vježbe za Bika. Pronađite one koje vam omogućuju da se stvarno osjećate povezani s tijelom, poput plesa, pole dancea ili joge. Samo nemojte početi s nečim teškim jer bi vas to moglo frustrirati.

Radije planirajte male ciljeve, idite malim koracima, a tako se ponašajte i za stolom.

Blizanci

Blizanci koji su pokušali sami u tome vjerojatno nisu našli motivaciju, zato što je idealna aktivnost za ovaj znak sve što se radi u grupi. No i tu postoje zamke jer ako Blizancu date samo jednu vrstu vježbe i to će mu vjerojatno brzo dosaditi, No kako je grupnih aktivnosti na tržištu puno, odaberite za početak jednu, pa joj pridružite i drugu, treću…

A tako se Blizanac odnosi i prema hrani – jednolična prehrana njima je dosadna pa bi se Blizanac koji želi uvesti zdravije navike trebao zapravo veseliti probavanju novih okusa.

Rak

Ako ste rođeni u ovom znaku i gnušate se na pomisao da biste trebali vježbati u teretani među neznancima i gužvama, jasno nam je zašto ste takvi. Vi ste jednostavno takvi, vama ne odgovara takav režim pa promislite o nekoj samotnijoj aktivnosti. Plivanje bi recimo bila jako dobra solucija ili nježnije vježbe uz naputke osobnih trenera.

Rakovima jednostavno treba individualniji pristup pa ako se borite s kilogramima, možda biste trebali zatražiti malu pomoć od Weight Watchera, trenda koji je pomogao mnogima stesati liniju.

Lav

Znate li da su upravo Lavovi najbolji plesači? Slijedite stoga svoje porive i pridružite se ekipi na zumbi, čak i ako nemate toliko ritma, ta će vas aktivnost ispuniti, zabaviti i pomoći vam doći do cilja. Vama je sve u zabavi pa tako birajte i svoju hranu. Kombinirajte nove okuse, istražujte nove namirnice jer ćete lakše ćete usvojiti zdravije navike.

Djevica

Ovaj znak ovisi o rutini što je u ovom slučaju dobra karakteristika, jer će se Djevica lakše priviknuti na novi režim čim usvoji rutinu vježbanja.

Slično se ponaša i za stolom pa ako ju je to dosad koštalo većeg broja kilograma, na redu je da se posveti još jednoj, zdravijoj rutini – brojenju kalorija. To će Djevici predstavljati novi red koji će poželjeti usvojiti.

Vaga

Vi ste veliki društvenjaci no više od teških utega cijenite gracioznost. To je ona vaša umjetnička crta, pa po njoj birajte i vježbe kojima ćete se moći bolje izraziti. Pole dance, klasičan ples, joga… čine se savršenima upravo za ove estete.

Što se pak prehrane tiče, ako ne možete sami, pozovite u pomoć virtualne Weight Watchere koji će se pobrinuti za dobar plan prehrane.

Škorpion

Ako vam je sve u natjecanju, onda birajte i takav sport, a čak i ako ne pronađete adekvatnog rivala, natječite se sami sa sobom. Škorpionu to neće teško pasti, a vjerujemo da bi mnogi u CrossFitu našli dovoljno izazova.

Brojanje kalorija je dobar pristup gubitku težine za vas, jer kad jednom svoje navike stavite na papir te ih pokušate promijeniti, i to će biti natjecanje u kojem ćete željeti pobijediti.

Strijelac

Kod Strijelca je sve u timskom sportu i aktivnostima na otvorenom, a ako još uvijek niste odabrali omiljeni, slobodno uživajte u nekoliko aktivnosti. Možda će vam to ujedno postati i navika koja vam nikada neće dosaditi.

Kod prehrane je važna odluka pa kad Strijelac konačno malo istraži koje mu se sve zdravije opcije nude na tržištu, velika je vjerojatnost da će se držati svega naučenog i tako mijenjati navike.

Jarac

Nekako je čudno ako Jarac ne voli teretanu jer su oni najidealniji za nju. Jarac koji voli tvrdoglavo slijediti svoje ciljeve, u teretani će moći dugo vježbati sam, savjetovati se s trenerima, sklapati poznanstva, a ujedno sam sebi podizati granicu izdržljivosti. Možda će tako biti i vama, pa ako još niste, odite na nekoliko treninga, upoznajte malo filozofiju i vjerujemo da vam se svidjeti.

A kad jednom usvojite pravila vježbe, karakterno će vam doći da usvojite i pravilniju prehranu.

Vodenjak

Još jedan društveni znak koji voli iskušavati novo, pa se Vodenjaku svakako savjetuje da već sada pretraži sve nove ponude u okolici. Nešto novo, moderno, i još ako je pritom grupno, Vodenjaku će se vjerojatno svidjeti.

Za svoju prehranu odaberite MIND, DASH ili Paleo, a ako shvatite koliko je važno znati koliko ste unijeli, a koliko potrošili kalorija, to bi vam saznanje moglo biti nit vodilja kod promjene prehrambenih navika.

Ribe

Ovom će znaku uvijek trebati malo dodatne motivacije pa ako možete, zamolite svoje prijatelje da vas malo jače potiču, a ako vam to ne upali, pokušajte pronaći svoju unutarnju motivaciju. Ribe su senzibilne i poprilično povezane same sa sobom, a jako im je važan i duševni mir, pa zato birajte sportove u kojima ćete moći biti koncentrirani na vježbu, ali i na misli. Trčanje na duge staze zvuči divno, a razmislite i o plivanju. Ipak ste vi vodeni znak. Neka vam krajnji izazov bude triatlon.

Što se pak prehrane tiče, kako Ribama treba veliki poticaj, za njih dijeta mora “odmah” dati neke rezultate. Zato bi Ribe možda trebale razmisliti o odlučnom izbacivanju nekih namirnica, šećera i prerađene hrane, pa se tek nakon prvih vidljivih rezultata posvetiti nešto stabilnijem režimu.

 Izvor: index.hr