Ima 60 godina i telo i držanje devojke

Ima 60 godina i telo i držanje devojke

08/03/2018 0 By admin

Godine joj nisu bile prepreka nizašta u životu. Pauzu nikad ne uzima i modelingom se bavi decenijama unazad. Džezmina Rosi aktivno snima, bavi se sportom i pazi šta jede. I nikako ne posustaje u trci od koje i mnogo mlađe odustaju.

Foto:Thinkstockphotos
Foto:Thinkstockphotos

Karijeru je započela kasno, a najviše uspeha imala jeu 45. godini.

Snimateljima i kreatorima bila je najviše zanimljiva zbog svoje sede negovane kose koja je retkost među starijim ženama. I danas izgleda neverovatno dobro, a kaže da se nikada ne pridržava nijedne dijete.

Sreću za njiu čine njena i deca i unuci i to joj je najveći pokretač uspeha.

Ona je modelingom počela da se bavi prilično kasno, sa 28 godina, kada većina manekenki već kači potpetice o klin, a i danas sarađuje sa velikim brendovima.

“Nisam u trendu kada je ishrana u pitanju. Verujem u balans i disciplinu. Nikada ne jedem gotovu hranu, hranu iz mikrogalasne ili hranu siromašnu mastima. To nikada. U svemu su ipak ključne stvari sreća i zadovoljstvo”, rekla je Džezmina za “The Daily star”.

Jede samo organsku hranu. Uglavnom povrće, voće, orašaste plodove i kvalitetnu ribu i meso.

Uz to, svakodnevno vežba jogu između pola sata i sat vremena, i to radi decenijama, a nakon toga ide u brzu šetnju koja traje oko 45 minuta.

“Trideset godina praktikujem jogu. Ona me održava i smiruje”, kaže.

Ipak, istilče, najvažnije je da se ne stresirate, čak i onda kad malo zastranite u zdravim navikama.

“Ne osuđujem samu sebe ako preskočim vežbe. Slušam sebe i ritam svog tela”, objasnila je uspešna manekenka.

Priznaje i da ne voli “fizičke aspekte starenja”. Dosta snage izgubila je posle menopauze, a ne prija joj ni kada shvati da po pitanju vremena ne može ništa da uradi.

“Nije lepo videti da koža izgleda sve lošije, ali postoji i dobra strana starenja. Meni su se šezdesete godine prišunjale i shvatila sam da nisam uradila sve što sam htela. Zato danas sebi ugađam u svemu”, poručuje manekenka koja poručuje da je za lep izgled ipak ključan stav prema životu.

Izvor: b92.net