Druga strana Ibice: Ostrvo idealno za porodični odmor

Iako je Ibica poznata kao mesto dobrog provoda,oni koji su želeli nešto više da saznaju o ovom ostrvu znaju da je odlično mesto i za porodični odmor, ili ipak nije, ali evo prilike da saznate.

IZVOR: TELEGRAPH.CO.UK 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Opuštene vibracije privukle su fitnes gurua Linzi Džej na ovo ostrvo pre tri godine.

“Bila sam trudna sa prvim detetom i nisam želela da se porodim u Londonu“, priča Lindzi Džej, jutjuberka koju prati 150.000 fanova.

“Želela sam sporiji ritam života i dopala mi se Ibica, gde svi imaju psa i uzgajaju svoje voće i povrće. Ja sam počela da držim piliće u svom dvorištu”, dodala je ona.

Na ovom ostrvu postoji i banja za detoksikaciju, organski restorani i kampovi za meditaciju. Lindzi Džej i njen partner Ajvor Kambel Dejvis uspeli su da izgrade sopstveno joga odmaralište – Yoga Fit Ibiza.

“U pitanju je opuštajuće mesto na koje možete da povedete celu porodicu. To je mesto na kome uživamo u trenutku, oslobađamo se od stresa i punimo baterije”, navodi britanski par.

Iznajmljivanje kuće na nedelju dana košta od 5.000 do 7.000 evra, a kuću je moguće i kupiti za 400.000 evra iako cene idu do čak 20 miliona.

Ovo objašnjava zašto Britanci i dalje investiraju u nekretnine na Ibici nakon Bregzita, navodi Keti Ouvihend iz agencije za nekretnine. Tražnja za vikendicama na “belom ostrvu” nadmašila je Majorku i Španiju u poslednjih pet godina, a cene su porasle za više od 20 odsto.

“To nije mesto kakvo je bilo pre 10 godina, izraslo je“, dodaje ona.

Iako je bilo poznato kao ostrvo žurki kakvo se pamti još od pedesetih, poslednjih godina ovo mesto postalo je sofisticiranije i pruža više mogućnosti od običnog partijanja. Ovde možete da jedete organsku hranu, gledate kabare, a u pojedinim klubovima možete da ostavite decu u njihov deo za igru dok pijete koktel na suncu.

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Ibica je postala rival Sen Tropeu. Poslednjih dana sve velike jahte su ovde i šampanjac dominira u noćnim klubovima. Ali, izvan tog glamura, ostrvo je više porodično mesto koje nudi klub jedrenja, teniski klub, kurseve jahanja i golfa, čak je za roditelje vrlo lako i da pronađu dadilju.

“Svi elementi su na broju i garantuju sjajan odmor – možete se provoditi u noćnim klubovima i jesti u skupim fensi restoranima, ali takođe možete da uživate u tapasima, španskom specijalitetu i plivati u moru“, navode iz agencije.

Ovo ostrvo i dalje je jeftinije od juga Francuske, dodaju. Na Ibici se nalazi i međunarodna škola, pa je svakodnevni život na ovom ostrvu moguć i za strance.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *