4 znaka da ste pred rastavom: Prepoznajte ih dok nije kasno

4 znaka da ste pred rastavom: Prepoznajte ih dok nije kasno

13/07/2018 0 By admin

Mnogi parovi prepoznaju znakove problema u vezi tek kad bude prekasno i više se ništa ne može napraviti. Jedan od važnih znakova je i loša komunikacija među supružnicima

Klijenti mi često kažu da su primijetili te znakove prije nego je došlo do razvoda, ali nisu na njih obraćali pažnju. Istina, ne mogu se svi brakovi spasiti, ali neki bi i mogli, kaže Lisa Pepper, odvjetnica iz Londona specijalizirana za razvode.

Napominje da se raspad veze može ponekad izbjeći ako se na vrijeme obrati pažnja na znakove upozorenja i nešto poduzme.

4 tipična znaka da je veza ide u krivom smjeru:

Komunikacija je postala siromašna

Zastoj u komunikaciji, kada vam se čini da više ne možete doprijeti do svojeg partnera, može itekako uzdrmati temelje svake veze – kada se netko namjerno ili slučajno udaljava od vas.

– To jednostavno može biti to da na kraju dana ne dijelite detalje vašeg dana ili večer provodite u različitim sobama u zasebnim aktivnostima – kaže odvjetnica.

– Naravno, ne morate imati duboke i smislene sadržaje baš svaki dan da bi održali dobru komunikaciju, ali ako smatrate da između vas postoji sve veći jaz, tada je vrijeme da se nešto poduzme prije nego stvari postanu još lošije – dodaje, a prenosi Daily Mail.

RJEŠENJE: Kao i kod svega, prvo i osnovno je priznati da postoji problem. Za početak, planirajte vrijeme koje ćete provesti zajedno u razgovoru, na primjer – jednu večer ugasite televizor i razgovarajte. Važno je svaki dan odvojiti vrijeme da bi prenijeli jedno drugome što ste proživjeli tog dana. Čak i kratka zajednička šetnja će pomoći.

– To je vrijeme kada morate odrediti svoje prioritete, odlučiti što zaista želite. Naime, ako to oboje iskreno želite, taj jaz koji je nastao među vama, možete premostiti. Ukoliko sami ne možete riješiti problem, potražite savjet savjetnika za brak i veze – kaže odvjetnica.

foto: Dreamstime

Prestali ste slušati jedno drugo

– Komunicirate, ali na negativan način koji štetno utječe na vašu vezu. Svađate se oko svega, od beznačajnih stvari do velikih problema. Svađate i prepirete se stalno, ne uspijevate uistinu slušati i razumjeti jedno drugo – objašnjava Lisa Pepper.

Kaže kako se u takvoj situaciji trebate zapitati: “Kada je to prepiranje zapravo riješilo problem?”. Problem niste riješili već ste samo jedno drugome rekli hrpu ružnih stvari.

– Često čujem od klijenata kako su prestali slušati jedno drugo – dodaje.

RJEŠENJE: Umjesto ljutog i glasnog izlaganja, radije mirno razgovarajte o problemima. Održavanjem srdačnog odnosa, brzo ćete doći do korijena problema, a tada će se i put prema rješenju početi nazirati.

– Počinjite rečenice otprilike ovako: “Osjećam se…”. To često može smiriti stvari, posebno ako priznate da bi se trebali gledati i doživljavati na drugačiji način. Važno je drugoj strani dati do znanja kako se osjećamo – savjetuje odvjetnica.

foto: Dreamstime

NASTAVI ČITATI PRITISKOM NA NEXT ISPOD

Pages: 1 2